Je hebt PVC vloer reiniger gekocht om jouw PVC vloer schoon te maken. Je twijfelde eigenlijk tussen een cleaner en een reiniger. Je had geen zin om elke week de vloer schoon te maken daarom koos je voor een reiniger. Een keer per maand de vloer dweilen vind jij al meer dan genoeg. Je las ook iets over een Soft Balm, De naam trok je wel aan alleen ben je niet gaan kijken wat het middel voor jouw vloer zou kunnen betekenen…

Soft Balm

Soft Balm is een onderhoudsmiddel dat gebruikt kan worden voor vloeren met een lak, olie of hardwax afwerking. Soft Balm is een onderhoudsmiddel die extra voedend is voor de vloer. De formule van het onderhoudsmiddel is dus zowel voedend als reinigend voor de vloer. Soft Balm helpt de vloer om zijn natuurlijke uitstraling te behouden en te benadrukken. Zoals de naam dus eigenlijk al verklapt geeft Soft Balm een soft effect af aan de vloer. Om dit middel te gebruiken moet je het vermengen met water voordat je het aan kan brengen op de vloer. Het aanbrengen doe je met behulp van een dweil of een doek.

Reiniger

Reinigers kan je vinden voor elke soort vloer en elke soort afwerking. Er bestaan dus vele varianten waardoor er voor iedere vloer een perfecte reiniger te vinden is. Reinigers hebben verschillende sterktes en werkingen. Zo heb je grondige reinigers die je maar 1x per maand hoeft aan te brengen omdat ze zo sterk zijn, maar je hebt ook reinigers die je elke dag aan kan brengen. Reinigers worden meestal zonder te vermengen of verdunnen direct aangebracht op de vloer. Nadat de reiniger een paar minuten heeft kunn n inwerken kan je de vloer schoonpoetsen. Vervolgens kan je met water en een doek de vloer weer helemaal drogen.

Cleaner

Cleaners zijn meer gericht op het wekelijks en misschien zelfs dagelijks schoonmaken van de vloer. Cleaners hebben meestal een hoog PH gehalte waardoor de vloer vlekkeloos en streeploos achterblijft. Een cleaner werkt dus ontvettend en optimaal op waterbestendige vloeren. Cleaners worden vermengd met water en met een dweil op de vloer aangebracht. Het is echter ook mogelijk om de cleaner onverdund aan te brengen op het moment dat de vloer echt grondig grondig maar dan ook echt grondig vervuild is. Tot slot ga je langs de vloer met water om de vloer helemaal schoon te krijgen zonder resten cleaner op de vloer.

Reinigingsmiddelen

Wat kan je nou allemaal gebruiken om de vloer mee schoon te krijgen? Dit hangt af van een aantal factoren. Zo zijn het materiaal van jouw vloer, de afwerking van jouw vloer, het soort reiniging dat je nodig hebt en hoe vaak je de vloer wilt reinigen vragen waar je stil bij moet staan. Zodra je antwoord hebt op die vragen kan je gaan beslissen of een Soft Balm, een cleaner of een reiniger het antwoord is op jouw schoonmaak probleem.