Iedereen kent het wel. Je hebt net een sfeervolle plafondlamp gekocht om je huis gezellig te maken. Maar hoe ga je die sfeervolle plafondlamp nou makkelijk ophangen? Je leest het in de onderstaande stappen.

  1. Haal de stroom eraf.

Om jouw sfeervolle plafondlamp op te hangen om die gezellige sfeer in je huiskamer te creëren, zorg dan eerst dat de stroom van de betreffende groep uit staat. Anders zul je de plafondlamp misschien wel nooit meer op kunnen hangen. Veiligheid staat dus voorop bij het bevestigen van jouw sfeervolle plafondlamp. Controleer met een spanningszoeker of er nog stroom op het aansluitpunt staat. Dat is wel zo makkelijk wanneer je op deze goedkope manier zelf de sfeervolle plafondlamp op gaat hangen. Vervolgens verwijder je het kroonsteentje en de deksel van de centraaldoos op het plafond. Indien dit gelukt is voer je de blauwe en de zwarte draad door het gat in de deksel. Vervolgens schroef je de deksel gemakkelijk weer vast. Helaas zijn we er nu nog niet. We lopen nog 4 overige stappen door om jouw sfeervolle plafondlamp veilig en goedkoop te bevestigen.

  1. Strip de draden en hang de fitting eraan.

Om jouw huiskamer gezellig te maken en de door jouw uitgekozen plafondlamp op een goedkope manier te bevestigen, gaan we nu door naar stap 2. Strip de draden blank (1 centimeter). Indien dit gelukt is hang je de fitting aan het haakje van de centraaldoos. Je bent nu weer een stap dichter bij het ophangen van de sfeervolle plafondlamp.

  1. Bevestig de armatuur.

Stap 3 is een vrij makkelijke stap. Je schuift de armatuur over de fitting. Vervolgens schroef je de armatuur met de fittingsring zo straks mogelijk tegen het plafond aan. Indien dit gelukt is kan ik je mededelen dat je nog slechts 2 stappen hoeft te doorlopen. Daarna heb je jouw sfeervolle plafondlamp opgehangen.

  1. Voorzie de draden van een kroonsteentje.

Stap 4 is de makkelijkste stap bij het makkelijk en goedkoop ophangen van jouw sfeervolle plafondlamp. Je hoeft alleen de draden die uit de centraaldoos komen te voorzien van een kroonsteentje. Je hebt daarna bijna de gezellige woonkamer met sfeerverlichting waar je van droomt.

  1. Schuif de afdekkap tegen het plafond.

De allerlaatste stap van het gemakkelijk en goedkoop ophangen van jouw plafondlamp is toch echt aangebroken. Steek het snoer door de trekontlaster en hang de trekontlaster aan het haakje van de centraaldoos. Vervolgens strip je de aders van het snoer blank (1 centimeter) en bevestig je deze aan het kroonsteentje. Tot slot schuif je de afdekkap tegen het plafond. Nu heb je jouw sfeervolle plafondlamp op de meest makkelijke en goedkope manier opgehangen. Geniet van jouw gezellige woonkamer.

Hoe bedoel je sfeervol?

Is de door jouw gekozen plafondlamp toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op https://interwonen.nl/ voor een breed assortiment aan plafondlampen.